Here it goes
Here it goes

On traveling…

Traveling, for me, is learning, discovering something through the eyes of local people and mine. So when I travel, especially when I travel alone, my goal is not (only) to be in the destination but to meet, engage and connect with the people (both local people and other travelers) to learn their history, culture, and even daily life.

When I’m traveling, I try to read a lot about the destination and the people I’m going to visit only to give sufficient context and let the balls rolling by itself. That says, I prefer to listen to what local people say about what to do, where to go, where to eat etc.

I’m (trying to be) a patient listener and am usually excited with personal and meaningful stories.

 

Connect with me on facebook | instagram | couchsurfing

 

On working…

I am interested to help organizations and communities building their capacity through nurturing sharing and learning behavior and developing appropriate knowledge management system.

In organizations, I viewed sharing and learning culture, supported by appropriate knowledge management system, as part of continuous organizational development and effectiveness. I also found observing, facilitating and helping communities to upscale their knowledge assets into knowledge products as a rewarding investment.

I am keen to work with or for organizations and communities who believe in and consistently promote “the power of WE.”

 

Connect with me on linkedin | twitter

Inquiry

Email: endro(dot)catur@gmail(dot)com
Phone: +62-855-8884441

nice profile, great words, wonderful pics and journeys are mixed in this inspiring blog..

juz followed you on twitter

salam kenal bro,
@Oddie__

Dear Mas endro,

Salam kenal sebelumnya…

makasih loh atas comment di fb waktu ika buat status diajak temen backpacker explore belitung di bulan puasa brgkt ga ya? krn ika dikasih tau sm mas di blognya jd semangat deh berangkat explore belitung hehe…

kereeen bgt mas di belitung, assiiiik ternyata travelling di bulan puasa berasa punya pulau sendiri disana ga ada org lain hehe..hanya kami ber4 yang singgah di setiap pulau betapa nikmat menikamti keindahan pulau indonesia.

walau cuaca panas begitu menyengat, alhamdulillah ibadah ramadahan tak terlewatkan, asiiik bisa melaksanakan puasa dan tarawih di pulau orang dgn berbagai perbedaan.

Mas endro, makasih atas semangatnya yang diberikan.

Salam,
Ika

Wah senangnya bisa menginspirasi …

Tuh kan ada plusnya traveling pas puasa? Pas org2 males pergi, kita jadi berasa pemilik tempat, heheh…

Share ceritanya ya… Pengen baca nih…

nice blog…saya sudah membaca semua tulisan tentang biak di petualangan aci. saya merindukannya.kebetulan dulu saya pernah dinas 6 bulan di stamet biak (disamping Bandara).cerita-ceritanya mampu mengobati kerinduan pada alam dan masy biak.
blognya ku link ya mas..thank

That was great to know you personally through IFN event last week. You are devoted traveler and the travel writer too. What a good combination.

What do you think about my book of “Mabuk Dolar di Kapal Pesiar?”

Enjoy reading and let’s get drunk!

Mas Har, trims bukunya, saya ‘melahap’nya dalam waktu satu hari! Pengalaman yang penuh dengan cerita manusiawi yang menarik tapi tetap dekat kehidupan sehari-hari. Saya jadi pengen suatu saat menumpang kapal pesiar sampai ke Alaska 🙂

Kenal. Sama2 peserta ACI, benar. Iya, maunya datang tapi apa daya pekerjaan fasilitasi workshop nggak bisa ditinggal. Sukses terus ya .. Ditunggu buku berkutnya.

23 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *